90 la sută din populația Caracalului ar fi, de fapt, craioveni rămași aici de la o nuntă

Un studiu efectuat pe un eșantion de 1000 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 si 65 de ani, a revelat faptul că actuala populație a Caracalului ar fi migrat, în urmă cu câteva sute de ani, dinspre Craiova.  Migrat, impropriu spus, pentru că oamenii veniseră la Caracal la o nuntă, ca rude ale miresei.

”Caracalul nu era o așezare atât de mare, dacă erau câteva sute de persoane care locuiau aici. Fiul unui boier din zonă a luat în căsătorie o domniță de la Craiova, cu familie mare. Acum, la nuntă, au venit vreo câteva mii de persoane, care invitați, care cu obligații. Le-a plăcut aici, și aici au rămas, pentru că, spuneau ei, avea mai mult spațiu”, spune un cercetător de la Muzeul Romanațiului.

Odată cu trecerea timpului, craiovenii au întemeiat noi familii, și-au chemat din nou rudele de la Craiova la nuntă și așa, într-un final, s-a stabilit un nucleu fix, din care se trag actualii locuitori ai Caracalului. De pe urma acestor întâmplari, s-a mai produs un fapt: cei din Caracal se tem să-și mai caute soț sau soție prin părțile Craiovei de azi, tocmai de teama neamurilor care ar veni la nuntă.

——————————————

Susține Craiovaniuz

Dacă îți plac știrile create de echipa noastră și vrei să contribui la susținerea acestui proiect, poți să donezi folosind Paypal. Îți mulțumim!

Autor