A apărut ”timișolteanul”: în Craiova spune că e craiovean, în Timișoara timișorean, el fiind de fapt din Caracal

Potrivit unui studiu social, în rândul românilor a apărut un nou tip de  român, care nu este nici una, nici alta ci o combinație între două regiuni. Este vorba despre timișoltean, persoana care la Craiova spune că este craiovean, iar atunci când merge la Timișoara se jură că e timișorean. În urma unor cercetări amănunțite, s-a aflat însă că persoana respectivă este originară din Caracal, județul Olt.

” Imediat ce ajunge în Craiova, începe să îi vorbească de rău mai ales pe cei din Timișoara. Folosește des expresii precum ” vere ”, ” ce făcuși, fă?”, ”fir-ar casa ta a dracu”, asta ca să pară cât mai convingător. Atunci când se află în Timișoara, tot ce este craiovean ”îi pute”. ”Vere” se transformă pe loc în ” Ceau!”, uită de Petrică Mâțu Stoian și îți vorbește doar despre Mircea Baniciu”, a explicat un cercetător care a aprofundat studiul.

Nu în cele din urmă, atunci când se întoarce în Caracalul natal, timișolteanul spune că ” toți sunt niște proști, și ăia din Craiova, și ăia din Timișoara, eu nu înțeleg de ce râde lumea numai de noi”.

Autor