A venit și mare tristețe pe Strada Constanța din Craiova: lumina trebuie plătită

În urmă cu câteva zile, pe strada Constanța din Craiova a fost introdusă alimentarea cu energie electrică. Bucurie mare, inițial, printre localnici, care n-au ezitat să iasă în stradă și să strige în gura mare: ”A venit lumina! A venit lumina!”. Astăzi însă, oamenilor le-a trecut veselia, pentru că o  veste le-a provocat tristețe mare: lumina trebuie și plătită.

” Nu ne trebuie, dacă e să dăm bani. Păi ce, dacă era de plătit, nu băgam noi lumină până acum. Să plece cine a adus lumina asta, și să o ia cu el”, au spus bătrânii din cartier.

Și tinerii de pe stradă sunt dezamăgiți. ” Noi am crezut că lumina asta electrică este ca lumina zilei, gratis. Ce, când se facă ziuă, cere cineva bani pe lumina aia. Unde mai pui că acum, noaptea, pe stradă, te vede toată lumea când pleci la fura…ăăăă la muncă”, s-au plâns aceștia.

Oamenii chiar au mers pe stadă și le-au spus celorlalți vecini să renunțe la lumina de pe stâlpi. ” Nu e bună, trebuie să o și plătim, și ne și încurcă în treburile noastre”, au încercat ei să îi convingă pe ceilalți.

Autor