Aceeași problemă, în mai multe școli din Craiova: elevii sunt obligați să fumeze în frig, la temperaturi uneori negative

Plecat în inspecție prin școlile din Craiova, primarul Mihail Genoiu a identificat o problemă comună la mai multe unități de învățământ din oraș. Lipsa locurilor de fumat pentru elevi este în continuare o situație neplăcută, cu atât mai mult cu cât acum afară se înregistrează și temperaturi negative.

” A fost o sesizare pe internet, semnată de un grup de elevi, care s-a plâns că sunt obligați să fumeze în condiții inumane, feriți de ochii profesorilor, într-un colț de școală, unde pot cădea și țurțuri. Evident că trebuie să facem ceva, pentru că altfel se vor găsi voci care să ne acuze că nu suntem sensibili la problemele urbei. Plus că oricând s-ar putea produce o tragedie, cu acei țurțuri”, a explicat primarul Genoiu, după un scurt periplu prin școli de la periferia orașului.

S-a observat și faptul că, spre deosebire de colegii din Centru, elevii care merg la școlile mărginașe ale Craiovei mai au un neajuns: în zonă nu sunt baruri sau cafenele unde să se poată încălzi, astfel că sunt nevoiți să fumeze la foc automat și să intre înapoi la cursuri.

Autor