Adevărul despre Mica Unire. Timișorenii ar fi cârcotit pe lângă Cuza: ” Lasă-i pe craioveni deoparte, că sunt hoți și puturoși!”

Se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment major care a însemnat primii pași către constituirea statului modern român. Ce știu însă puțini dintre dumneavoastră, iar noi am aflat de-abia astăzi, studiind câteva documente de la Arhivele Statului, este faptul că acest eveniment a fost la un pas să îi excludă pecraioveni din noul stat format.

” Nu suntem siguri, dar se pare că timișorenii nu ne-au iubit niciodată. Există câteva documente păstrate în secret care sunt practic niște scrisori ale dregătorilor Tmișului către Alexandru Ioan Cuza, în care aceștia se plângeau că oltenii, mai precis craiovenii, sunt puturoși, hoți și hrăpăreți. Lui Cuza chiar i s-a sugerat ca ținutul Olteniei să fie lăsat deoparte”, arată specialiștii de la un prestigios institut de cercetare, Trust ONG.

Se pare însă că Alexandru Ioan Cuza nu a ținut cont de clevetirile celor nemulțumiți, care de fapt s-a dovedit ulterior că erau timișoreni mutați în Moldova și a cuprins și Oltenia în cadrul Principatelor Române.

Autor