Aeroportul Craiova se extinde: dispare Balșul, și așa un oraș de formă

La Craiova a fost semnat  Contractul de finanțare pentru proiectul “Extinderea și modernizarea Aeroportului International” din localitate. Ca informație de ultimă oră, baza aeriană din Bănie va deveni cea mai modernă din Europa, după ce s-a decis ca suprafața aeroportului să se tripleze.

” Este vorba despre extinderea pistelor de aterizare-decolare. Practic, putem spune că vom ajunge până dincolo de Balș, ceea ce înseamnă practic faptul că vom desființa această localitate.Până la urmă, să fim serioși, e oraș doar cu numele”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la întâlnirea de la Craiova.

Odată extins și modernizat, Aeroportul din Bănie va putea fi folosit nu numai pentru zborurile existente deja acum, dar și pentru alte noi destinații. ” Practic vrem să facem aici cea mai mare bază aeriană din Europa, dacă nu și mai mult decât atât. Am identificat și soluții pentru mutarea localnicilor din Balș, ei vor fi transferați în localități limitrofe, dar și la Craiova sau Slatina”, a completat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, precizând că a discutat problema cu omologul de la Olt.

 

Foto: Pagina Facebook Aeroportul Craiova

Autor