Aglomerație la o școală unde se organizează secție de votare, după ce un craiovean a înțeles greșit că ” astăzi se votează” în loc de ” azi e Boboteaza”

Mai mulță craioveni de pe strada Cloșca s-au strâns în această dimineață în fața Școlii numărul 22 ” Mircea Eliade”, acolo unde se organizează frecvent o secție de votare. Oamenii ar fi fost anunțați de un vecin din cartier că ” astăzi se votează”, după ce acesta a înțeles, în mod greșit de la soție, că ” azi e Boboteaza”.

” Eu tot îi spun de câteva săptămâni să schimbe bateriile la aparatul auditiv, dar el, nimic-nimic. Am mers  în cameră și i-am zis: ” Hai, dragă, trezește-te să mergem să luăm aghiazmă, azi e Boboteaza;; apoi am ieșit să fac cafeaua. Peste  câteva minute l-am auzit vorbind la telefon: ” Vasile, Gigi, mă, ce faceți,votarăți? Nu? Păi ce mai așteptați, măi, că astăzi se votează. Hasi, pa! Ne vedem la secție! Vezi, tot cu trandafirii, da?”, a explicat soția bărbatului care a produs confuzie în cartier cum s-a ajuns la strania situație.

Oamenii adunați în fața școlii au făcut în cele din urmă cale întoarsă, realizând într-un final că nu este niciun scrutin electoral. ”Mi s-a părut curios că ne cheamă astăzi la votare, dar niciodată nu știi ce și cum, așa că e bine să fim pregătiți”, a comentat unul dintre ei.

Autor