Anexă la contractul drumului expres Craiova-Pitești: Balșul va avea metrou, între Pod și Monument

Odată cu demisia directorului Narcis Neaga de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii, lucrurile deja încep să se miște la drumul Expres Craiova-Pitești. O anexă semnată chiar în această seară la contract prevede ca din anul 2021, Balșul să fie dotat cu un metrou, care va rula pe tronsonul Pod – Monument.

” Este o măsură suplimentară de reducere a traficului pietonal, pe care îl avem în grijă că element primordial. De fapt, de multe ori s-a constatat că aglomerația în oraș este cauzată și de localnicii care trebuie să aisă după diverse cumpărături sau pur și simplu să se plimbe”, anunță surse din interiorul companiei.

Astfel, după introducerea semafoarelor inteligente, Balșul va face încă un pas în a deveni un oraș tehnologizat, adaptat normelor europene cele mai ridicate de civilizatie. Linia se va numi B1,  cu ”B” de la inițiala orașului și 1 de la faptul că va funcționa, pentru început, pe un singur sens. Autoritățile locale sunt însă optimiste: ” Facem și B2-ul, ca să aibă lumea cu ce să se întoarcă acasă”.

Autor