Aquaman ar fi un cioban din Breasta, căruia sătenii îi mai spuneau și ”Omul din Jiu”

Personajul Aquaman, cel care a dat viață ultimului erou de pe platourile de filmare americane, ar fi existat în realitate. Potrivit unor legende rurale, este vorba despre un cioban, Iliuță, care a trăit la Breasta, cioban căruia localnicii îi spuneau ”Omul din Jiu”.

” Pe când eram copil, rula filmul ăla cu Bobby din Dalas, ”Omul din Atlantic”. Toți eram fascinați de personaj, numai un bărbat de ducea oile pe câmp nu. Noi mergeam toți în casă la televizor, să vedem filmul, el, Iliuță ciobanul,  nu. Misterul l-am aflat mai târziu. După ce băga oile în stână, mergea pe malul Jiului și se arunca îmbrăcat în apă, unde rămânea toată noaptea. Un cuvânt nu a suflat, până nu l-au descoperit doi jurați de copii, care căutau scoici pe marginea apei, la 10 dimineața. Ăsta a ieșit din apă, ud tot, s-a scuturat și a urcat la oi, ca șă cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a povestit un bătrân al satului.

Cum secretul ciobanului fusese descoperit, acesta a acceptat bucuros să le caute sătenilor diverse lucruri pe fundul apei. A venit însă momentul când bărbatul a dispărut fără urmă. În timp, localnicii au uitat de el iar amintirea sa a devenit ca o legendă. Asta până mai zilele trecute, când în centrul comunei a fost lipit un afiș cu filmul ”Aquaman”. Atunci toți au exclamat: ”Ia uite pe Iliuță, a ajuns la Hollyood!”

Autor