”Arghezi” din Brazda lui Novac : ”Din sticle, dopuri așezate pe noroi/ Făcut-am în fața blocului alei noi”

Un craiovean de 64 de ani, fost șofer la Salubritate, este cel mai în vogă artist popular din cartierul Brazda lui Novac. Daniel Ciucă a brevetat un nou model de ”asfalt” în fața blocului: din sticle de plastic și dopuri. Vecinii au numai cuvinte de laudă pentru fostul șofer.

”E mai tare decât Picasso, dacă mă întrebați pe mine. Chiar se aseamănă puțin ca stil, pentru că deși inițial ți se pare o mosntruozitate, apoi, ușor-ușor, tot ptivind, te acomodezi și începe să îți placă. Unde mai pui că nu te mai murdărești pe picioare, domnule. Păi când ploua, se umplea toată scara de noroi”, a comentat entuziasmat un vecin al domnului Ciucă.

Bătrânul artist spune că nu a avut niciodată intenția de a ”produce” o capodoperă, dar, tânăr fiind, îl citea pe Arghezi. Într-o seară, chiar și-a spus: ” Dacă Arghezi a reușit să creeze din bube, mucegaiuri și noroi, eu n-aș putea să fac ceva din sticle și dopuri așezate pe noroi?” Și astfel a decis să construiască aceste aranjamente din plastic, prin care a devenit apoi cunoscut în tot cartierul.

Autor