Badea Pârțan! După ce a mâncat fasole cu ciolan, cu ocazia Centenarului, un craiovean a decis să plece pe jos spre Roma

Un craiovean este pregătit să rescrie istoria. Cu ocazia Centenarului, bărbatul a decis să plece pe jos spre Roma, capitala Italiei, la fel cum făcea, acum mai bine de 100 de ani, țăranul Gheorghe Cârțan, cel care avea să devină celebrul Badea Cârțan. Eroul nostru din Craiova a luat decizia cu o zi înainte de sărbătorirea Marii Uniri, după ce a mâncat, alături de colegii de la serviciu, tradiționala fasole cu ciolan.

” A decis să ducă acolo mesajul nostru, acela că de la Roma ne tragem toți și suntem pui de daci și de romani. Eram adunați în jurul tuciului cu fasole și el ne-a spus, așa ca din senin:” Bă’ băieți, eu plec la Roma pe jos!” Am crezut ca e de la vin, că băuserăm ceva mai mult, cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri. El, nimic, că de ce să nu arătăm lumii întregi că și la Craiova mai sunt eroi”, povestește un prieten al temeralui craiovean.

Eroul nostru a plecat deja de aseară, sperând să ajungă la Roma în primele zile ale anului 2019. A luat cu el un bust mic al lui Mihai Viteazul, un pumn de pământ de pe Balta Craioviței  și un ziar ”Gazeta de Sud”.

Autor