”Bariera Vâlcii” a apărut ca protest împotriva vâlcenilor ce invadaseră Craiova acum câteva sute de ani

Dacă v-ați întrebat vreodată de unde provine numele cartierului craiovean „Bariera Vâlcii”, acum aveți răspunsul. Asta datorită unui document recent descoperit, care elucidează această enigmă.

Potrivit hârtiei, în urmă cu sute de ani, craiovenii care au locuit în această zonă a Băniei, au construit un zid pentru a-i opri pe locuitorii din Vâlcea să intre pe teritoriul Craiovei. Din păcate, întrucât documentul este destul de degradat, nu se pot citi exact motivele pentru care craiovenii de atunci au recurs la această soluție. Din fericire însă, în hârtie se poate citi faptul că, secole mai târziu, responsabilii cu denumirea cartierului „Bariera Vâlcii”, s-au inspirat din acest eveniment.

De asemenea, în document se mai observă niște schițe ale unui alt zid, care, spun specialiștii, i-ar fi vizat și pe locuitorii din Olt.” Bărbați adevărați craiovenii la acea vreme, se săturaseră de pramatiile alea de la Olt și Vâlcea și le-au spus că la Mărășești: ” Pe aici nu se trece! N-ar fi rău ca ideea să se pună și zilele noastre în aplicare!”, și-a dat cu părerea Leonel Pungescu, din ”Barieră”.

Autor