Când l-au creat pe ”Captain Planet”, americanii aveau în minte imaginea unui adolescent din Craiova: Isidor Răducea

Isidor Răducea avea 14 ani în momentul în care pe micile ecrane apărea seria animată ” Captain Planet”. El pare să fi fost însă imaginea pe care au avut-o producătorii americani, atunci când au dat viață celebrului personaj. Isidor își aduce aminte că imediat după Revoluție, era prin fața blocului și aduna la coșul de gunoi niște cutii de carton aruncate la întâmplare.

” Au trecut doi oameni, vorbind în engleză, dar nu am stat să îi bag în seamă. Unul dintre ei chiar a făcut câteva fotografi, după care duși au fost. Nu m-a mirat că la scurt timp a apărut acest serial de animație, dar vă spun că nici nu am făcut imediat legătura între o posibilă asemănare cu acel personaj”, ne-a declarat Isidor, cel care ar putea concura serios pentru postul de director la Salubritate Craiova.

El a mărturisit totuși că din vremea adolescenței a deprins grija pentru mediul înconjurător și chiar încă de pe atunci obișnuiește să strângă gunoaiele depozitate în mod necorespunzător, lucrul pe care continuă să îl facă și astăzi.

Autor