Candidat la o primărie din China promite alegătorilor că va construi un cartier craiovean

Li Țî Pan, candidat la funcția de primar în orașul Shyan, localitate înfrățită cu Bănia, promite în programul său electoral că va construi un ”cartier craiovean”, dacă va fi ales edil. Am tradus pentru dumneavoastră mesajul adresat electoratului de către candidatul LȚP.

” Eu am vizitat Craiova, acolo sunt case mari și frumoase, în care pot locui chiar și 100 de persoane. Atenție, nu vorbim despre blocuri, pentru că știm toți condițiile de viață la bloc. Așa, un cartier de case, cu un loc de grădină unde să plantați orez, este indicat. Eu dacă voi fi ales primar, voi aduce de la Craiova meșteri pricepuți, care să construiască astfel de case, cu grădină. Îi vom spune cartierul craiovean, în semn de apreciere pentru preluarea modelului”, le spune electorilor Li Țî Pan., de pe un panou.

În opinia candidatului, astfel se rezolvă o mare problemă cu care se confruntă Shyanul, în particular, dar și China, în general: lipsa locuințelor pentru un număr mare de chinezi. ” Noi până acum am construit case mici, cu câte trei-patru camere, este vremea să gândim european, iar modelul de la Craiova este cel mai bun”, a mai precizat Li Țî Pan.

 

Autor