Captură de aproximativ 100 de kilograme de murături la bordul unui avion care se pregătea să decoleze de la Craiova spre Roma

Autoritățile aeroportuare din Bănie au confiscat 97 de kilograme de murături, pe care un craiovean voia să le ducă, ilegal, la Roma. Bagajul supradimensionat a fost cel care l-a dat de gol pe bărbat, spun oamenii legii.

„Polițiștii au observat ceva suspect la unul dintre bagajele bărbatului. Era mai mare în comparație față de celelalte. Când l-au deschis, toate cele 97 de kilograme de murături se aflau în 10 borcane, foarte bine îndesate în trolerul acestuia. Craioveanul avea de toate, de la gogoșari sau castraveți, până la conopidă sau chiar ceapă murată. Momentan, acesta este reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de murături de mare risc”, se arată într-un comunicat al poliției.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul ar face parte dintr-o rețea internațională de trafic de murături. „Acriturile ar fi urmat să să fie distribuite, odată ajunse la Roma, în marile capitale ale Europei, cum ar fi Paris, Madrid sau Londra. Asta deoarece, în ultimii ani, a crescut numărul de români care se îmbată prin cluburile din aceste orașe, murăturile autentice fiind singurele care îi mai pot scoate din mahmureală, pentru a fi pregătiți a doua zi de muncă”, se mai menționează în comunicat.

Autor