Cartierul „Sărarilor” trebuia să se numească, de fapt, cartierul „Săracilor”, dar locuitorii nu și-au permis să plătească și pentru litera „c”

Descoperire șocantă făcută de un craiovean din Sărari. Bărbatul a dat peste un document care datează din secolul XVIII, ce schimbă cu totul istoria cartierului său. Acesta ar fi trebuit să se numească cartierul „Săracilor”, nu al „Sărarilor”, așa cum a fost cunoscut până astăzi, se arată în hârtia care a stat ascunsă sute de ani, sub mușamaua de pe masa din bucătaria craioveanului.
„Făceam curat cu nevastă-mea, ca de Sărbători și am zis să schimbăm și vechea mușama din bucătărie, care era acolo de pe vremea străbunicii mele. Când am ridicat-o, ceva galben ce părea a fi un fel de ziar vechi era lipit de masă. Am citit cu atenție ce scria acolo și am rămas mască. Nu mi-a venit să cred. Acum sunt convins că trebuie să fac, ca să am și eu un viitor”, ne-a declarat bărbatul, în timp ce împacheta de zor la niște sacoșe de rafie.
Potrivit documentului, cei care au legalizat numele cartierului, mergeau, la acea vreme, cu fiecare literă la notar, iar acesta le cerea bani pentru fiecare. Întrucât prețul pentru litera „c” a fost peste puterea lor financiară, au optat pentru „r”, care a fost gratis. Asta pentru că numele ales îndeplinea condițiile pentru oferta „trei la preț de două”.

 

Autor