Ce a vrut să spună Trump cu ”Make Romania great again?”: ”Mutați capitala la Craiova!”

Mesajul inscripționat pe șapca primită de președintele Klaus Iohannis de la omologul său, Donald Trump, ”Make Romania great again” a fost interpretat în fel și chip de diferiți analiști, însă unul singur este sensul adevărat, cel la care s-a gândit și Trump însuși: România nu poate fi mare din nou decât cu o singură condiție – Craiova capitală.

” Cu siguranță, acesta este înțelesul mesajului lui Trump. Ce atâta București, dacă ai metrou asta înseamnă că te califică neapărat ca și capitală? Nimic mai adevărat. Păi la Craiova sunt investiții mai ceva ca în Occident, avem Grădină Botanică unicat în Europa, avem și parcare subterană, iar cu drumul expres care se va construi, când se va construi, vom deveni polul de atracție numărul 1 al României pentru Europa de Est, Vest, Nord sau Sud”, a explicat într-o intervenție televizată fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

De altfel, se pare că Trump a fost informat de calitatea vieții din Craiova personal de către cei de la FBI, care s-au aflat cu câteva săptămâni în urmă în urbea noastră.

Autor