Ceaușescu ar fi vrut și un Transcraiovean, drum suspendat care să ocolească pe deasupra Craiova

Potrivit unor manuscrise descoperite recent de către specialiștii de la Muzeul de Istorie al Craiovei, în anii înfloritori ai comunismului, Nicolae Ceaușescu ar fi vrut să construiască mai multe drumuri asemănătoare Transfăgărășanului. Unul dintre ele urma să se numească Transcraiovean și, după cum deduceți bine din denumire, era gândit să treacă pe deasupra Craiovei, astfel încât nimeni să nu mai intre în oraș.

” Nu sunt foarte multe detalii despre acest drum, pentru că lipsesc patru pagini din proiect. De fapt, impropriu spus lipsesc, ele sunt, dar au fost acoperite cu o peliculă de substantă roșiatică, despre care am dedus că ar putea fi zacuscă vărsată accidental pe proiect. Neoficial, se vorbește că șoseaua trebuia să inceapă de la Pădurea Sarului, să treacă pe deasupra orașului și se se termine în dreptul localității Ișalnița, unde sunt astăzi Serele”, spun cercetătorii de la muzeu.

Cum spuneam, idea Transcraioveanului a rămas doar la stadiu de proiect. Celor de la Partid li s-a spus că ar fi fost prea multe cheltuieli pentru un drum care nu avea să aducă niciun câștig economic

Autor