Celebra expresie ” și eu” s-a născut într-o cârciumă din Leu, unde un localnic a strigat : ” Tare aș mai bea un vin!”

Nu știm dacă suceveanul Ștefan Mandachi are rude în Oltenia sau dacă a trecut vreodată pe aici. Mai exact prin comuna Leu, acolo unde sătenii sunt obișnuiți să folosească expresia deja celebră ”și eu”. Nu e vorba de niciun protest. Într-o bună zi, un localnic, Vasile a lu’ Zmeu, a intrat în cârciuma din centru și a strigat către barman: ”Tare aș mai bea un vin!”

”Nici nu a apucat el bine să strige, că de la mese a început fiecare să spună: Și eu! Și eu!  Și eu!”. Noi nu zicem că nu are voie să folosească expresia respectivă, vrem doar așa, să atragem atenția asupra faptului că aici s-a folosit mai înainte de toată isteria asta. Bine, acuma am văzut că e puțin modificată, că i-au pus semnul ăla în față, dar tot de aici provine. Poate au zis să nu îi dăm în judecată” spune un consumator constant de la cârciuma din centru.

Oamenii mai spun că și ei au avut un cântec, pe care majoritatea îl fredonează când se întorc de la băut. ” Tare aș mai bea un vin! Și eu, și eu! Și să bat un vecin! Și eu, și eu!”

Autor