Centenar cu ”săbiile” scoase – În frunte cu primarul, localnicii din Ișalnița au un plan: ” Atacăm Craiova!”

Astăzi, în comuna doljeană Ișalnița a avut loc un dublu eveniment: sărbătorirea Centenarului Marii Uniri precum și inaugurarea noului sediu al Primăriei din localitate. De fapt, am descoperit, prin surse demne de toată încrederea, că evenimentele au fost o mască numai bună pentru un mesaj codat, transmis localnicilor.

” S-a vorbit frumos, despre Centenar, despre dezvoltarea comunei în acești 100 de ani, dezvoltare care iată, a culminat cu construirea unui nou sediu de primărie. Am observat că vorbitorii locali, față de invitați, au folosit în repetate rânduri această frază: ” Noi, dintre  toți vecinii noștri, ne-am descurcat întotdeauna cu propriile forțe”. Ceea ce e total adevărat!”, a explicat un consilier local.

Acesta a mai spus că, de fiecare dată când au luat cuvântul invitații de la Craiova, mulțimea a murmurat ușor. Chiar și primarul ar fi gesticulat nervos, ca și cum ar fi vrut să spună ” Venim noi peste voi! Vă atacăm!”.

Gospodarul-șef de la Ișalnița a infirmat însă faptul că localnicii săi ar avea vreun semn de război, tocmai cu Craiova. A explicat gesturile invocate de consilier ca fiind doar semne prin care îndemna auditoriul să mai aibă puțină răbdare, că urmează spectacolul.

 

Foto: gazetadedolj.ro

Autor