Centenar după Centenar! O locomotivă plecată pe 4 decembrie 1918 de la Calafat a ajuns, în sfârșit, astăzi, la Craiova

Momente emoționante astăzi, pe peroanele Gării din Craiova. O locomotivă plecată fix acum 100 de ani, în dimineața zilei de 4 decembrie 1918, a ajuns la destinație, unde a fost așteptată de mai multe oficialități.

”Este un moment marcant în istoria Regionalei noastre. Putem spune că sărbătorim a doua oară Centenarul. Cu siguranță, avem motivele noastre de mândrie, pentru că iată, România a reușit să construiască, încă de acum 100 de ani, trenuri puternice, care să reziste mai ales în timp”, a rostit emoționat șeful Gării din Craiova.

Autoritățile județene s-au declarat, de asemenea, plăcut surprinse de evenimentul la care au participat. ” Craiova produce acum trenuri de mare viteză, ceea ce nu este o surpriză, ținând cont de faptul că, iată, la Craiova, s-au produs locomotive rezistente, cărora timpul nu le-a putut face nimic”.

De altfel, trenul de călători  cu numărul R 9139, prevăzut să plece în această seară de la Craiova spre Calafat, la ora 19.40, va fi tractat de chiar de această locomotivă. Va fi ultimul drum al ei, urmând ca apoi să fie retrasă într-un muzeu al Gării din Calafat.

 

Autor