Clujenii au construit o ”stradă smart”, care îi poate identifica pe craioveni de la 500 de metri distanță

Dispunând de o tehnologie de ultimă generație, o stradă din municipiul Cluj Napoca a devenit prima ”stradă smart” din România.  În afară de dotări precum locuri pentru încărcarea trotinetelor electrice, suprafață verde, iluminat public inteligent, etc, strada Molnar Piuariu are prevăzuți, în fiecare dintre capete, senzori de recunoaștere facială, care îi pot identifica pe craioveni de la o distanță de până la 500 de metri.

” Practic, atunci când un craiovean intră în raza de acțiune a acestor senzori, suntem avizați pe un panou de control de la primărie. Prizele USB pentru încărcarea telefoanelor mobile se îngroapă, stațiile de curent se întrerup iar un semnal sonor avertizează: ”Atenție, craioveni!”, a explicat  primarul Emil Boc despre inovațiile implementate pe strada inteligentă.

Edilul de la Cluj Napoca a mai precizat că subiecții vor fi urmăriți video până la ieșirea din oraș. ” Măsurile de securitate sunt printre cele mai importante. Odată depistați, craiovenii chiar vor fi îndrumați până la cea mai apropiată ieșire din oraș”, a mai spus Emil Boc.

Autor