Condiție dură pentru aderarea la Schengen: Viena cere interzicerea târgului de Crăciun de la Craiova

Austria se pare că ar fi spus în final ” Da” la aderarea României la spațiul Schengen, pe cale aeriană. Autoritățile de la Viena joacă dur însă și impun o condiție: Craiova trebuie să renunțe la Târgul de Crăciun.

” În acest an am asistat neputincios la un concurs care a pus Craiova pe locul al doilea. Așa ceva nu este posibil. Hai, înțelegem că anul trecut (2022 – nota redacției), noi am fost pe locul al patrulea iar ei (Craiova) pe șase. Cu Budapesta nu comentăm, că am făcu parte din Imperiul Austro-Ungar. Dar acum, Craiova pe locul al doilea și noi pe locul paisprezece, asta este inadmisibil. Păi la noi vata pe băț costă trei euro, la Craiova e dublu. Nu mai spun că și în roată stai un minut și jumătate tura, si plătești tot șase euro. De ce sunt ei pe locul 2?  Dacă România vrea în spațiul Schengen, Craiova trebuie să renunțe la Târgul de Crăciun”, sunt fermi austriecii.

Rămâne de văzut acum dacă autoritățile de la București vor da curs cererii de la Viena. În cazul unui răspuns afirmativ, asta înseamnă că ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova ar fi ultima. ” Ne pare rău pentru craioveni, dar este posibil să dăm curs solicitării omologilor austrieci”, ar fi spus neoficial cei de la Palatul Victoria.

Autor