Constantin Brâncuși a sculptat ” Coloana Infinitului” ca să fugă de un vecin care îi cerea mereu bani și țigări

Puțină lume știe că una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Constantin Brâncuși, ”Coloana Infinitului”, a fost sculptată de artist după ce un vecin îl exasperase cu cerșitul. Se pare că bărbatul venea zilnic la maestru și îi spunea:” Mai dă coane și matale doi poli de-o țuică și o țigară, dacă ai”.

”Azi așa, mâine la fel, Constantin Brâncuși a inceput să se sature de vecin. Chiar se pare că artistul i-ar fi spus bărbatului respectiv, într-un moment de furie: ”Măi omule, dacă aș putea, aș construi o scară înaltă până la cer, ceva, nu știu, numai să nu te mai văd.” Nu zici că a doua zi, maestrul a început să sculpteze coloana și nu s-a mai oprit până nu a fost gata”, spun localnici din Târgu-Jiu despre istoria nașterii Coloanei Infinitului.

Nu se știe însă dacă maestrul Brâncuși a scăpat de vecinul insistent dar în mod sigur a realizat o operă de artă care a fost inspirație pentru mulți alți artiști.

——————————————

Susține Craiovaniuz

Dacă îți plac știrile create de echipa noastră și vrei să contribui la susținerea acestui proiect, poți să donezi folosind Paypal. Îți mulțumim!

Autor