Craiova participă la concursul ” Cea mai bună destinație europeană”: ”O să le spunem că noi suntem încă în secolul XIX”

Municipalitatea craioveană adoptă o strategie nouă, în încercarea de a obține pentru oraș titlul  de ” Cea mai bună destinație europeană”. Dacă la ”capitala europeană a Culturii” lucrurile nu au ieșit așa cum trebuia, de data aceasta cei de la primărie sunt ferm convinși că nu vor mai rata locul I si trofeul suprem.

” Nu prea sunt destinații turistice în oraș, însă am hotărât să ne folosim de ceea ce avem și sa valorificăm la maximum acest atu. Vom merge pe prosteală, adică umblăm puțin la fațadele clădirilor,  le spunem că noi suntem in secolul al XIX-lea, mai exact pe la 1848. Avem încă din costumele de prinți si printese, le imbracam din nou si facem un video frumos de prezentare. In loc de”Intens city” de data asta o să îi spunem ” Medieval city”, că asta vinde bine. Si nu mai spargem nici așa de mulți bani, cum am făcut-o la ”capitala culturală””, spun surse din Primăria Craiova.

Pe lângă binecunoscutele manifestări gen ”Festivalul haiducilor” sau ”Mihai Viteazul”, care vor fi organizate periodic, auoritățile locale iau în calcul un tip de specacole gen ”reality – show”. ” Ne-am gândit să organizăm pentru turiști excursii în cartierul Fața Luncii, unde vor putea să lupte cu săbii adevărate contra localnicilor. Aici sigur nu ne poate întrece nimeni în autenticitate”, au mai precizat sursele noastre.

sursa foto: gds.ro

Autor