Craiovenii se pregătesc asiduu ca orașul să fie declarat ”verde”: ” De data asta, noi câștigăm competiția!”

După ce în mediul on-line au fost făcute declarații potrivit cărora Craiova se pregătește să devină ”oraș verde”, locuitorii Băniei se pregătesc asiduu ca această competiție să nu mai fie ratată. Maria și Iulia, două studente la o facultate din oraș, împreună cu mama lor, doamna Elena, vor să arate lumii întregi că deja am înțeles care este conceptul.

” Niciun alt oraș nu ne mai poate bate, dacă vom adopta această strategie. Ne vopsim toți cu verde pe față și așa, vom fi orașul cel mai ecologic din lume”, a spus Maria.

Cele trei s-au plimbat deja prin centru și au observat uimirea dar și admirația oamenilor: ”Ne făceau poze cu telefonul, o doamnă mai în vârstă își făcea cruce, ăsta e semn bun, înseamnă că invoca Divinitatea ca de data aceasta să nu ne mai bată timișorenii”, a spus Iulia, aducând aminte de momentul în care Craiova a ratat la câteva milioane de euro șansa să devină capitală culturală europeană.

Doamna Elena, mama celor două studente, a fost și ea fermă: ” Putem să facem Festivalul Verde, cu siguranță va fi mai apreciat decât cel al Haiducilor”.

Autor