”Dacă vrei, poți!” – Radu, elev în clasa a doua la Școala nr 33 din Craiovița, a construit în trei zile drumul expres Craiova- Pitești

Constructorii care au câștigat licitația pentru realizarea drumului expres Craiova- Pitești ar putea învăța multe de la Radu, un elev de clasa a doua de la Școala nr. 33 din cartierul Craiovița Nouă. De ziua sa, adică acum trei zile, Radu a primit cadou un joc lego. După ce a studiat piesele câteva minute, Radu a început să contruiască jocul.

” Practic, este primul lego pe care îl face singur, până acum obișnuiam să le facem împreună. I-am dat doar câteva sugestii, dar în mare parte l-a rezolvat singur. Ce e drept, a avut ceva probleme cu exproprierile de teren, dar i-a convins pe proprietari să vândă și să se mute în altă parte”, spune tatăl lui Radu, mândru de isprava fiului său.

Învățătoarea lui Radu crede că elevul ei va ajunge departe: ” Le-am spus mereu să încerce să își depășească limitele. Cred că Radu ar putea avea un viitor strălucit, de ce nu chiar în politică, îinând cont de faptul că orașul nostru a mai dat țării miniștri, chiar în Transporturi”.

 

Autor