De anul viitor, vacanțe pe litoralul craiovean! Printr-o hotărâre de Guvern, Jiul devine Marea Jiului

În urma unei hotărâri de Guvern, la Ministerul Mediului mai multe râuri care străbat România și-au schimbat registrul de încadrare, iar vestea bună este că Jiul a fost declarat mare. Astfel, de anul viitor, nu vom mai vorbi despre Jiu ci despre Marea Jiului. Agențiile de turism deja cuprind în programul din 2020 vacanțe exotice pe litoralul craiovean.

” Suntem pregătiți să oferim turiștilor din toată țara, dar și din exterior, vacanțe de calitate. Pe lângă plaja la care deja lucrăm, restaurante pentru toate buîunarele, ne-am gândit să oferim pasionaților de adrenalină o atracție inedită : scufundări cu calul. Pentru că avem la Breasta mai mulți localnici care își spălau caii în Jiu, i-am convins să își închirieze animalele, pentru o sumă bună de bani”, a explicat un dezvoltator local din Craiova.

Și autoritățile doljene se declară mulțumite de noua prevedere legală. În platforma digitală ” Discover Dolj” va fi introdus programul ” Litoralul craiovean, peste cel constănțean” cu importante reduceri de prețuri și promoții pentru anul turistic 2020.

Localnicii sunt și ei mulțumiți. ” Este un gest normal al celor din Guvern, chiar era doar o chestiune de timp până să recunoască faptul că numărul turiștilor pe plaja de la Jiu este comparabil cu cel de pe litoralul Mării Negre”.

Autor