Decizie de ultim moment! Astăzi sunt serbați cei care se numesc Yon, Yonela și alte derivate ale acestor nume

Biserica ortodoxă a decis, în ultim moment, să serbeze în 8 ianuarie persoanele care poartă numele de Yon, Yoana, Yonel sau Yonela, precum și alte derivate ale acestora. Hotărârea a fost luată în urma unui studiu social potrivit căruia, în mediul on-line, mai multe persoane poartă acest nume.

” Practic, putem spune că este a doua zi de Sfântul Ion, numai că, după cum puteți observa, am hotărât să facem ceva și pentru aceste persoane, care ieri nu s-au simțit aniversate. Mai mult decât atât, se pare că Sfântul Yon chiar ar fi existat, în Grecia minoră, la începutul anilor 200 după Hristos. Acesta ar fi călătorit spre Dacia, stabilindu-se în zona Olteniei, în apropiere de Târgu-Jiu, unde a rămas până la sfârșitul vieții, propovăduind cuvântul lui Dumnezeu” au declarat responsabili de la Mitroploia Olteniei.

În lumina celor expuse, biserică se gândește chiar ca de la anul, îm mod oficial, în calendar să fie trecut, în ziua de 8 ianuarie, numele Sfântului Yon , mare mărturisitor al numelui lui Hristos printre olteni.

Autor