Din raportul MCV pentru România: ” La Segarcea, strugurii sunt bătuți cu sălbăticie și transformați în vin!”

Oficialii europeni ne aduc grave acuzații în ceea ce privește ultimul raport MCV pentru România. În afara faptului că lupta anti-corupție a scăzut iar infracțiunile sunt din ce în ce mai frecvente, experții Comisiei Europene atrag atenția și asupra altor aspecte care aruncă țara noastră într-un con de umbră în care nu s-a aflat niciodată.

” Este inuman ceea ce fac românii cu strugurii, toamna. Spre exemplu, la Segarcea, după ce îi culeg de pe vie, îi pun în niște aparate de tortură, probabil piese de muzeu de la 1500 și îi bat cu sălbăticie. Inițial, strugurii se transformă în must, după care respectivul lichid devine vin. Vom stabili sancțiuni pentru aceste metehne, pentru că înțelegem că prin aceste acțiuni se manifestă acte de violență”, arată cu degetul spre noi cei de la Comisia Europeană.

Raportorii UE susțin că practicile barbare au fost descoperite accidental, după ce un bărbat chiar din Segarcea ar fi postat pe rețelele de socializare mai multe poze cu o remorcă plină de struguri,pe care mai mulți localnici îi loveau cu bâtele. ” A scris : ”feeling ok”! Vă dați seama, câte atrocități or mai fi, dar nu știm de ele”, au mai spus cei de la Comisia Europeană.

 

Autor