Din teii plantați la Calafat, autoritățile vor culege pe viitor flori și frunze pentru producerea de ”ice-tei”

100 de tei au fost plantați, la sfârșitul acestei săptămâni, în municipiul Calafat. Profitând de faptul că nu mai ninge, angajații primăriei, în frunte cu primarul localității, au  mers într-un parc și au înfipt bine în pământul aproape înghețat 100 de arbori care îi vor ține companiei lui Mihai Eminescu, așezat pe un bust, exact în mijlocul lor.

”Pe lângă faptul că suntem preocupați de natura înconjurătoare și am vrut să marcăm încă odată Centenarul, ne-am gândit că din acești tei, în viitor, am putea să obține frunze și flori de ”ice-tei”, ținând cont că au fost plantați pe timpul iernii”, a declarat unul dintre participanții la acțiune.

De altfel, la Calafat s-ar putea construi și o făbricuță pentru prelucrarea frunzelor și florilor de tei, din care să se obțină un produs similar ” Nestea”, și anume ”Icetea”.

La plecare, tuturor participanților li s-a înmânat și o foaie de hârtie, pe care erau trecute patru versuri:„Unde-i teiul cu-a sa umbră, Cu-a lui flori pân-n pământ? Vis au fost viața noastră, Iar norocul nostru van”, versuri pe care angajații din primărie le vor recita la anul, când arborii vor înflori.

foto:Pagina Facebook  Primaria Municipiului Calafat

Autor