Discursul lui Tusk impresionant, dar despre ”Festivalul Haiducilor” de la Craiova, nimic-nimic? ”Fața Luncii” nu vă spune ceva, domnule?

Deși mulți români au apreciat discursul președintelui Consiliului European, Donald Tusk, drept impresionant, nu poți să nu observi că liderul politic nu a făcut nici măcar o referire la Craiova, fapt care este de neimaginat. Au văzut asta doi pensionari din cartierul Valea Roșie care au criticat grav lipsa de inspirație a lui Tusk.

”Păi cu, când la Craiova s-a făcut ”Festivalul Haiducilor” unic în țară, să nu spui o vorbă? Când la Craiova există fabrica de biscuiți, tu sa taci ca Iohannis? Ne mândrim că avem cei mai buni mânuitori de sabie și tu, Donald Tusk, să nu ai curaj să spui clar României și Europei două amărâte de cuvinte:”Fața Luncii”. Și apoi mai e un lucru: ce, Oltcitul n-a fost mașină bună, doar Dacia?”, s-au arătat revoltați și intrigați, pe bună dreptate cei doi pensionari.

Nu mai spunem faptul că amintim aici despre Marin Sorescu, cel care a scris simplu și clar: ”Craiova văzută din car e cel mai frumos oraş din lume”. Iar tu, Donald Tusk, să nu spui nimic de spre asta?

Autor