Dothraki din ” Game of Thrones” ar fi foști locuitori ai Craiovei, de pe strada Hanul Roșu, care s-au mutat la Strehaia

Războinicii Dothraki, care apar ca personaje în filmul ”Game of Thrones” ar fi, de fapt, foști locuitori ai Craiovei, plecați de pe strada Hanul Roșu, din cauza faptului că alți concitadini nu le permiteau să își bage caii în casă. Susține acest lucru Pardalian Pralea, absolvent de Sociologie, la Universitatea Spiru Haret.

”Principalul element care m-a dus la  concluzia respectivă ar fi faptul că erau mari iubitori de cai. Ați văzut, de fapt, în tot serialul ”Game of Thrones”, caii erau întotdeauna cu ei. Dothraki ar fi locuit și astăzi în Craiova, dacă li s-ar fi permis să își ia animalele cu ei, în casă. A venit însă un cetățean, care pretindea că este iubitor de animale, și i-a amenințat cu proteste și reclamații la organizații internaționale de protecție de resort. Motiv pentru care au ales să migreze în alte părți, la Strehaia, unde au găsit mai multă înțelegere de la localnici”, a explicat domnul Pardalian Pralea.

Se pare, de asemenea, ca Dothraki ar fi avut dificultăți în a vorbi dialectul local din zona Hanul Roșu, dialect care se folosește și astăzi, astfel că, odată cu migrarea, războinicii și-au adoptat propriul limbaj. Au reușit să continue ca popor inclusiv în zilele noastre și îi recunoști ușor după un singur fapt: își bagă caii în sufragerie, indiferent de anotimp, în amintirea strămoșilor.

Autor