Două vile din Strehaia sunt numite ”Gemenele”, și pentru faptul că proprietarii nu au plătit niciodată impozitul

Două vile impunătoare din localitatea mehedințeană Strehaia poartă, pe bună dreptate, numele de ”Gemenele”. Asta pentru că, spun unii localnici, au fost construite după același model, de același arhitect, dar pentru familii diferite. Pentru a le deosebi totuși între ele, proprietarii au hotărât să le vopsească diferit.

”Prima dată a fost construită una, nu s-a mers cu amândouă în paralel. Mai mult chiar, lângă cea construită deja era doar o casuță din chirpici. A venit însă un cumpărător care l-a chemat din nou pe același arhitect și i-a spus: ”Îmi faci casa la fel ca pe asta, în oglindă”, i-ar fi cerut acesta arhitectului și echipei de meseriași”, ne-a declarat secretarul Primăriei din Strehaia.

Tot angajatul din primărie a precizat că mai există o asemănare izbitoare între cele două imobile: de când au fost construite, niciunul dintre proprietari nu a plătit impozitul pe clădire sau utilitățile curente.  În jurul acestora se mai află cinci vile mai mici, ceea ce i-a făcut pe localnici să denumească zona Strehaia Trade Center.

 

Autor