Dovezi indubitabile că Iuda nu l-ar fi trădat pe Iisus: Ion Predescu susține a vorbit cu apostolul înainte de Ultima Cină

Știm cu toții că Iuda ar fi fost apostolul care l-a vândut pe Iisus fariseilor, pentru o pungă de arginți. Cel puțin asta susțin scripturile, iar noi cu litera sfântă nu neîncurcăm. Ei bine, există însă cineva care susține contrariul. Nu o face din cercetări, ci a fost chiar prezent la Ultima Cină a Mântuitorului, luată cu apostolii Săi. Ion Predescu își aduce aminte ca și cum s-ar fi petrecut ieri.

”Iuda venise mai devreme, mi-a cerut niște bani, spunând că are nevoie să trimită părinților, acasă, pentru medicamente. Eu lucram la un han, mă ocupam cu aprovizionarea. I-am dat, că mă descurcam, știi, apoi am băut o cană de vin, am mai vorbit de una de alta. Într-un târziu, s-a ridicat și a plecat, spunând că îi așteaptă Iisus la masă”, a rememorat venerabilul Ion Predescu.

Fost judecător la CCR, Ion Predescu pledează și acum pentru nevinovăția lui Iuda. ”Eu cred că dacă ne-ar fi fost prezentat nouă cazul, cu siguranță ar fi fost achitat. Oricum, am vrut să repar acest neadevăr, pentru că lumea să știe cum stau lucrurile”. Totuși, Ion Predescu nu a putut să ne indice pe altcineva care să îl fi trădat pe Iisus. Ceea ce nu face decât să îl includă și pe el în cercul de suspecți.

 

 

 

Autor