Drumul spre Cotroceni trece prin Craiova: În Piața Mare, Viorica Dăncilă a resuscitat o păpușă gonflabilă

A fost duminică, zi liberă pentru majoritatea craiovenilor (mai puțin polițiștii comunitari care păzesc afișele electorale) iar candidații la președinție au folosit din plin această zi. Și unde ar fi putut merge mai bine decât în Piața Mare, mai ales că votanții au luat cu asalt tarabele pentru a-și cumpăra varză și alte legume necesare sezonului rece.

Primul la fața locului a ajuns, ca și în episoadele precedente, președintele în exercițiu, Klaus Iohannis. Cu atenție și îngrijorare, el a privit către varza de Mârșani, pe care o vindea un localnic. ” Este o varză normală, la un preț normal. Exact ca România normală pe care vreau să o avem după ce voi câștiga al doilea mandat de președinte”. Nici nu a apucat Iohannis să se bucure de emoția creată de discursul său, că deja cunoscuta voce mieroasă, a lui Kelemen Hunor, s-a auzit în apropiere: ” Craiovenurile nu știut să cultive varzurile sau cartofurile. Cele mai bune cartofuri este la Csikszereda,   adică așa cum spuneți voi, Miercurile Ciucuri. Când eu voi fi președinte la România, noi învățăm la craiovenuri să cultive cartofuri”, a declarat Hunor celor prezenți.

Din mulțime, un strigăt de ajutor răzbate. ” Cineva să cheme un medic! A leșinat!”. Privirile oamenilor se îndreaptă spre stradă, unde o tânără pare că că nu se simte bine ” Faceți loc, sunt și medic. He, he! Știu că trebuie să îi fac respirație gură la gură!”, intervine ferm Viorica Dăncilă.

Într-un colț retras, Alexandru Cumpănașu se taie cu lama pe vene. ” Sunt gata să dau sângele meu pentru popor, să mor cu ei de gât, nenorociții dracului! Auzi, să mă ia pe mine la mișto?”. Viorica intervine din nou: ”Vreți să vă fac o injecție de calmare? Că mi-am luat și diplomă de asistentă, he, he”.

Dan Barna dă un check-in pe Facebook. ” La Piața Mare din Craiova. Toți craiovenii sunt nefericiți. Dacă voi ajunge președinte, fiecare român va primi toamna cupoane de reduceri pentru varză, cartofi și fasole”. Mircea Diaconu îl privește tâmp: ” Mi-au spus de la partid că dacă joc în continuare un rol de prost, aș putea ajunge, miraculos, în turul al doilea de scrutin!”

Ramona Bruynseels continuă să explică votanților diferența dintre numele ei si Bruxelles. ” Dacă îl rostești repede, da, se aseamănă, dar scrise pe hârtie nu au nicio treabă una cu alta”. Câțiba alegători pare că au înțeles: ” Da, bine, acum ne dai și nouă o bere?”.

” Varrza, iepurre, brrânză. O să fac o orră specială la școala mea desprre aceste cuvinte carre în mod clarr ne arrată orriginile dacice”, își ademenește Theodorr Paleologu votanții.

John Ion-Banu promite tuturor bani maimulți, pentru mai multe legume. ” O să dăm putere banului, pentru că toată lumea știecunu poți cumpăra prea multe doarcu bani, ci cu lei. Numele meu îmi permite să fac asta”.

În fine, ceilalți candidați plasați sub marja de eroare își continuă concursul de piatră-foarfecă-hârtie. Conduce detașat Viorel Cataramă, cu 0,8 la sută.

Peste piață se lasă liniștea. Candidații fac ultimele selfiuri înainte de a se reîntoarce la sediile de campanie. Bogdan Stanoevici e la fel de neînțeles: „Pentru a suta oară, nu sunt Marcel Iureș!”.

Urmează ultima mare confruntare, cu o săptămână înaintede alegeri, pe 3 noiembrie, când toți cei 14 vor merge în cartierul  Fața Luncii.

Urmărește în continuare aventurile candidaților la președinție în Craiova. Ne întâlnim în 3 noiembrie, la ora 19. Și, foarte important, dă-ne un share, să afle toată lumea că ”Drumul spre Cotroceni trece prin Craiova”

 

Autor