Dublu efect: de când a fost montată ” Crăiasa Zăpezii” în centru, nicio cioară nu mai zboară pe deasupra

Pe lângă faptul că este una dintre piesele de rezistență ale „Târgului de Crăciun” de la Craiova, ”Crăiasa Zăpezii” a reușit încă un lucru bun. Practic, nicio cioară nu a mai zburat pe deasupra centrului, de la inaugurarea târgului, iar asta nu poate fi decât benefic. Specialiștii din agricultura doljeană analizează deja varianta ca figurina să fie multiplicată în zeci de mii de exemplare, care să fie împrăștiate în tot județul, în următorul an agricol.

” Ne-am consultat deja cu gospodari din mai toate comunele, am făcut poze și am trimis, și toți sunt de acord că este ceva ce până acum nu s-a mai văzut. S-a stabilit că o bună parte din recolte e afectată de ciori, grauri, pițigoi ș.a.m.d. Iar agricultorii pare că nu au soluții pentru aceste situații. Acum însă, de când cu această Crăiasă, speranțele sunt bune pentru următorul an agricol”, au spus reprezentanți de la Direcția Agricolă Dolj.(DAJ – nota redacției)

În acest sens, imediat după terminarea Târgului de Crăciun, o delegație de specialiști de la DAJ va merge la Primărie, pentru a solicita multiplicarea figurinei la dimensiuni mai mici, care să împânzească județul. ” O să o punem și în vii, și pe tarlalele cu grâu sau porumb, dar și în culturile de lubeniță. Păi credeți că se mai apropie cineva la furat cu așa ”paznic”, Nu riscă nimeni infarctul”, au mai spus cei de la Direcție.

Sursa foto: adevarul.ro

Autor