După jaful de la BRD, Mitropolitul Irineu a decis să dubleze paza la bisericile din Oltenia: ”Următoarele victime putem fi noi!”

Jaful comis asupra unei sucursale a BRD la Craiova a provocat o imensă îngrijorare. Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, a cerut expres, printr-o circulară, ca numărul paznicilor la casieriile bisericești să fie dublat.

” Nu se știe când va fi prins, așa că trebuie să fim cu băgare de seamă. Recomand o atenție sporită, până la reținerea făptașului. Nici nu vreau să mă gândesc că următoarea țintă a lui ar putea fi una dintre bisericile noastre. Solicit ca numărul paznicilor să se dubleze, de îndată!”, scrie în circulara emisă de Mitropolie.

Tototdată, ÎPS Irineu face un apel de suflet la autorul jafului.  ”Să nu uite că noi îl așteptăm să doneze măcar jumătate din suma de bani luată Sfintei Biserici. Până la urmă, suma de bani pe jumătate donată, fapta poate fi iertată. E scris la Sfânta Scriptură, că dacă vei da ceva din puținul sau multul tău, Dumnezeu te va răsplăti. Evident, nu încurajăm această faptă”, a mai precizat Mitropolitul Olteniei.

Autor