După modelul olandez, Primăria Leu cumpără datoriile de pe caiet ale sătenilor, pentru a-i ajuta să o ia de la capăt

Inspirați de hotărârea luată de autoritățile de la Amsterdam, prin care Primăria orașului se angajează să cumpere datoriile tinerilor, pentru a-i ajuta să o ia de la capăt, oficialii din Leu au decis să urmeze exemplul olandez. Primăria comunei va cumpăra datoriile sătenilor de pe caiet, pentru a le putea oferi un nou început.

„Este o măsură care cu siguranță va ajuta comunitatea noastră. Avem cetățeni cu datorii de zeci de ani la cârciuma din sat, iar aceștia cu greu mai pot obține câte un păhărel. Ne dorim ca locuitorii Comunei Leu să fie fericiți, să aibă cu adevărat motive în fiecare dimineață să se ridice din pat. Imaginați-vă simpla situație în care unul dintre sătenii noștri s-ar duce la birt și ar sta cu dinaintea goală, fără să consume nimic, câtuși de puțin acolo. Cu siguranță ar fi un om nefericit. Și asta pentru ce? Pentru faptul că nu-și poate achita o amărâtă datorie pe caiet?! Vrem să evităm astfel de situații, iar decizia pe care am luat-o este cea mai bună pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul din Leu.

De asemenea, oficialul consideră că măsura îi va ajuta și pe sătenii care mai practică, uneori, munca. „Eu i-am văzut pe cetățenii ăștia care mai muncesc, au așa, cum să zic eu, poftă mai mare. Adică e altceva pentru ei când se duc la câmp, știind că seara pot bea liniștiți, la bar, băutura preferată”, a încheiat edilul.

Autor