După o avarie de trei zile a Termo Craiova, în cartierul Rovine au apărut bișnițarii de gigacalorii: ” Căldură ieftină avem, băieții!”

Defecțiunea care a provocat o pană în alimentarea cu agent termic a unei zone din cartierul craiovean Rovine a dat naștere, cum era de așteptat, la apariția bișnițarilor. Pe mai multe saituri de anunțuri au apărut oferte dintre care mai îndrăznețe: ”Vând căldură ieftină!”, ”Închiriez două gigacalorii”, ”Mai cald ca la tine acasă! Vino să probezi!”. Am stat de vorbă, dotați cu un reportofon ascuns, cu un astfel de personaj.

”E ieftină, domnu’! Dau la preț de criză, că e cerere mare. De azi de dimineață sună telefonul în draci. Practic, de când au început să se încălzească elemenții la calorifere, eu am făcut un stoc, oprind mai multă căldură decât aveam nevoie. Știam că vor fi cartiere unde se vor înregistra avarii. Nu mai prididesc cu cererile din Rovine. La Stat e patru milioane gigacaloria, eu o dau cu două jumate”, ne-a declarat domnul Ionel C. Aldurosu, din Brazdă

Am sesizat Protecția Consumatorului, însă de aici ni s-a răspuns că nu există cadru legal pentru a-i sancționa pe bișnițari. ”Practic, dacă dă la jumătate, poate fi sesizat doar Oficiul Concurenței”, a fost răspunsul celor de la OPC.

Fenomenul pare să se extindă, pentru că astăzi toată Piața Mare a răsunat de strigătele unor comercianți dubioși: ” Căldură, băieții, căldură avem!”

Autor