Era și normal! La Craiova au apărut bișnițarii cu anunțuri de genul ”Vând căldură ieftină!”, ”Închiriez avantajos două gigacalorii!”

craiovaniuz

Defecțiunea care a provocat o pană în alimentarea cu agent termic a Craiovei a dat naștere, cum era de așteptat, la apariția bișnițarilor. În această dimineață, pe mai multe saituri de anunțuri, au apărut oferte dintre care mai îndrăznețe: ”Vând căldură ieftină!”, ”Închiriez două gigacalorii”, ”Mai cald ca la tine acasă! Vino să probezi!”. Am stat de vorbă, cu un reportofon ascuns, cu un astfel de personaj.

”E ieftină, domnu! Dau la preț de criză, că e cerere mare. De azi de dimineață sună telefonul în draci. Practic, aseară când au început să se încălzească elemenții la calculatoare, eu am făcut un stoc, oprind mai multă căldură decât aveam nevoie. Știam că vor fi cartiere unde nu va ajunge nici acum. Am cereri multe din Rovine și Lăpuș. La Stat e patru milioane gigacaloria, eu o dau cu două jumate”, ne-a declarat domnul Ionel Căldurosu, din Craiovița Nouă.

Am sesizat Protecția Consumatorului, însă de aici ni s-a răspuns că nu există cadru legal pentru a-i sancționa pe bișnițari. ”Practic, dacă dă la jumătate, poate fi sesizat doar Oficiul Concurenței”, a fost răspunsul celor de la OPC.

Fenomenul pare să se extindă, pentru că dimineață, Piața Mare răsuna de strigătele unor comercianți dubioși: ” Căldură, băieții, căldură avem!”

Autor