Exact 100 de ani! Astăzi a ajuns la Craiova o scrisoare pusă la poștă pe 1 decembrie 1918

Bucurie mare pentru un craiovean, dar și uimire. În cutia poștală a găsit astăzi o scrisoare trimisă de la Alba Iulia exact în data de 1 decembrie 1918. Era vorba despre un mesaj pe care străbunicul său îl scria soției, după decretarea oficială a Unirii.

” Inițial, nu am știu ce să cred. M-am uitat la data poștei și am văzut că scrie 1 decembrie 1918. Am deschis din curiozitate scrisoarea. Era o copie după actul semnării declarației de Unire dar și un mesaj personal: ”Fănico, vezi că viu acasă peste două săptămâni. Gata, s-au semnat actele, s-a înfăptuit Unirea. Pregătește și mie costumul ăla negru, mergem la ai tăi să te cer de nevastă”, asta scria străbunicul meu celei care avea să îi devină soție”, a povestit craioveanul emoționat, strângând scrisoare puternic în mână.

Pentru că străbunii au trecut de mult la cele sfinte, beneficiarul scrisorii s-a hotărât să înrămeze hârtia ca pe o amintire prețioasă. Iată, însă, dacă cineva se mai îndoiește de serviciile Poștei Române, de remarcat faptul că angajații acesteia lucrează inclusiv în mare zi de Sărbătoare.

Autor