Exact 100 de ani! Astăzi a ajuns la Craiova o scrisoare pusă la poștă pe 1 decembrie 1918

Bucurie mare pentru un craiovean, dar și uimire. În cutia poștală a găsit astăzi o scrisoare trimisă de la Alba Iulia exact în data de 1 decembrie 1918. Era vorba despre un mesaj pe care străbunicul său îl scria soției, după decretarea oficială a Unirii.

” Inițial, nu am știu ce să cred. M-am uitat la data poștei și am văzut că scrie 1 decembrie 1918. Am deschis din curiozitate scrisoarea. Era o copie după actul semnării declarației de Unire dar și un mesaj personal: ”Fănico, vezi că viu acasă peste două săptămâni. Gata, s-au semnat actele, s-a înfăptuit Unirea. Pregătește și mie costumul ăla negru, mergem la ai tăi să te cer de nevastă”, asta scria străbunicul meu celei care avea să îi devină soție”, a povestit craioveanul emoționat, strângând scrisoare puternic în mână.

Pentru că străbunii au trecut de mult la cele sfinte, beneficiarul scrisorii s-a hotărât să înrămeze hârtia ca pe o amintire prețioasă. Iată, însă, dacă cineva se mai îndoiește de serviciile Poștei Române, de remarcat faptul că angajații acesteia lucrează inclusiv în mare zi de Sărbătoare.

Please follow and like us:
0