Fața Luncii, cartierul în care mai mulți negustori, înșelați la târg, s-au întors acasă negri de supărare

Povestea celui mai cunoscut, probabil, cartier din Craiova, și anume Fața Luncii își are originile departe în timp, undeva în secolele 12-13, atunci când un eveniment trist s-a petrecut pentru locuitorii din zonă. Aceștia, mare parte dintre ei negustori de diferite chilipiruri, au fost înșelați la un târg care se ținea în apropiere de zona unde astăzi se află localitatea Podari.

”Atât de rău le-a fost, săracii, că s-au întors acasă negri de supărare. Pesemne că ori le-au furat alții din clienți, ori a venit potera și le-a luat marfam nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu adevărat. De rușine, nu au vrut să mai vină în târg, s-au dus pe un loc unde nu era nicio casă și și-au întemeiat acolo așezarea lor. Era o luncă acolo unde s-au mutat, iar ei s-au dus în partea din față, ca să nu îi mai vadă dimeni. Oricum, multă vreme au rămas supărați, atât de supărați erau că și copiii lor tot supărați s-au născut”, spune un specialist de la Muzeul de Istorie al Olteniei.

Întâmplarea de atunci a făcut ca în zilele noastre, când pleacă la un târg, localnicii să fie foarte atenți la toate detaliile, pentru că nu vor să mai treacă prin rușinea prin care au trecut strămoșii lor.

NOU! Craiovaniuz este pe Patreon! Daca vreti sa sustineti acest proiect si sa ne deveniti ”patroni” accesati linkul de mai jos:

CRAIOVANIUZ – PATREON

Autor