I se spune Duckadam de Craiovița! Un bărbat de la Orizont a reușit să ”apere” patru lovituri de făcăleț ale nevestei

Nelu Pungă, un bărbat  din cartierul craiovean Craiovița, și-a făcut renume printre vecinii de table de la Orizont. Deși nu a jucat niciodată fotbal, nea Nelu este poreclit în zonă Duckadam. Asta după ce a reușit,  să ”apere” patru lovituri de făcăleț ale soției sale.

”Acum vreo trei luni, mai stăteam și noi ca băieții, la o tablă, aci la foișor. Era cald, spre 11 seara, luna lu’ august, deh. A venit nevastă-sa lu Nelu, toată înfoiată, cu un făcăleț după ea. ”Hai, mă, nu vii acasă?”, a sărit cu gura pe el. Ăsta, nimic, că mai avea o linie, să ia partida. De unde nu se pune fomei-sa cu făcălețul pe el, ziceai că e teleghidată. Dă-i una, două, trei, patru… Una n-a încasat auzi?’ A avut atâta sânge rece, rar să fi văzut un asemenea bărbat adevărat’, își aduce aminte cu nostalgie un prieten al lui nea Nelu.

Atunci, un puștan care asistase la fază, i-a strigat tare: ”Bine, Duckadame! Nu te lăsa”. Din acea zi, asta i-a rămas porecla. Ce e drept, nu reușeste să apere mereu loviturile, dar oamenii rămân cu prima impresie și se mândresc că au ”eroul lor” în cartier.

Autor