În urma unui referendum în Consiliul Local, de la 1 ianuarie, Timișoara se va numi ”Craiova 2”

Consilierii locali ai CL Timișoara au votat astăzi, în regim de urgență, o ordonanță istorică. De la 1 ianuarie, municipiul de pe Bega se va numi ”Craiova 2”. Toate prerogativele executivului timișorean vor fi preluate de primarul de la Craiova, Lia Olguța Vasilescu, respectiv de către Consiliul Local din Bănie.

” Decizia noastră a avut ca și argument un referendum organizat în ultimele două luni ale anului. Practic, am ajuns la concluzia că mai mult de jumătate din populația orașului este din Craiova sau a avut părinți proveniți din Craiova. Sunt 165.338 de craioveni declarați, adică 57 la sută din populația orașului. Putem spune că timișorenii get-beget au devenit minoritari, astfel că această ordonanță este doar un fapt firesc”, a declarat edilul de la Timișoara, Dominic Fritz.

În Craiova, știrea nu a fost comentată încă în mod oficial. ” Am auzit ceva, am primit niște telefoane de la câțiva consilieri PSD de acolo, dar nu am primit nicio hârtie oficială, astfel că nu avem un punct de vedere, Evident că dacă este așa, ne bucurăm, dar va trebui să aprobăm asta în Consiliu Local”, a spus și Lia Olguța Vasilescu.

Craiovaniuz.ro vă mulțumește că ați fost alături în acest an dificil și vă urează multă sănătate si un an nou fericit! La mulți ani!

Autor