Independență financiară! Craiova trece la moneda locală, liul nou

După ce noul Guvern constituit pare să nu acorde niciun sprijin financiar pentru Craiova, autoritățile locale au decis să renunțe la moneda națională, leul nou, în favoarea liului nou, monedă care va intra în circulație de la 1 ianuarie 2021.

Un investitor local a deschis Banca Craiovei, unitate financiară care a bătut deja noua monedă. De fapt, momentan, este vorba despre o bancnotă unică, de 100 de lii, care va circula la liber de mâine.

” Poate că așa vor înțelege cei de la București că nu e de glumă cu craiovenii. Nu înțeleg de ce se fac aceste diferențe, pentru că plătiori de impozite suntem toți. A fost o decizie în Consiliul local, de care eu nu pot decât să țin cont”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Am reușit să primim și imaginea noii bancnote de 100 de lii, care va intra de mâine în circulație. Pe față, bancnota este imprimată în colțul din stânga cu o imagine a Primăriei din Craiova. În dreapta este o fotografie decupată a unei prințese, probabil din Bănie,  iar in benzile  de sus si jos  este personalizata cu inscripția ” Banca Locală A Craiovei”.

Toate prețurile vor fi raportate la noua bancnotă.  Momentan, liul nou va circula în paralel cu lel nou, până când acesta din urmă va fi retras. Potrivit spuselor celor de la Banca Craiovei, paritatea liu – euro este de 1/1, ceea ce face noua monedă locală mult mai puternică.

Craiovaniuz vă urează ”La mulți ani”! A fost greu, dar iată-ne la capătul lui 2020. Să privim cu încredere spre Noul An iar el să ne aducă zile mai bune!

Autor