Îngrijorare pentru o familie din Strehaia: calul din dormitor tușește puternic de două zile

O familie din Strehaia a anunțat autoritățile de posibilitatea unei infestări cu coronavirus, după ce calul din dormitor a tușit puternic în ultimele două zile. Medicii s-au deplasat la fața locului dar, din fericire, nu au constatat cele reclamate.

” Din cauza umidității, fânul pe care l-a consumat animalul în ultima perioadă și-a pierdut din proprietăți, motiv care i-a iritat faringele. Nu există motive de îngrijorare, spunem noi, calul fiind testat negativ la orice formă de gripă.  Evident că am testat și celellte animale din casă, pentru a fi siguri”, au apreciat specialiștii de la DSP Mehedinți. Aceștia mai spun că au întrebat dacă animalul a fost plecat din casă în ultimele săptămâni, dar proprietarii au spus că nu a ieșit nici măcar la toaletă.

Autoritățile fac totuși apel la localnici să continue să sesizeze toate cazurile, chiar și dacă este vorba de suspiciuni, pentru a stopa din fașă orice posibil nucleu de gripă. ” Trebuie să fim atenți pentru că în orice clipă se poate produce nenorocirea. Suntem în stare de alertă 24 de ore din 24”, a spus primarul localității.

——————————————

Susține Craiovaniuz

Suntem o publicație independentă! Dacă îți plac știrile create de echipa noastră și vrei să contribui la susținerea acestui proiect, poți să donezi folosind Paypal. Îți mulțumim!

Autor