Ion Predescu, despre Unirea de la 1918: ” Medicii mi-au interzis să particip, spunând că sunt prea bătrân să stau în frig!”

Prilej de mare bucurie pentru Ion Predescu, fost judecător la Curtea Constituțională a României, care va merge în acest an la Alba-Iulia, pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Bucuria este cu atât mai mare, ținând cont de faptul că acum un secol a fost pe punctul de a se afla în mulțime, dar medicii i-au interzis să iasă din casă, din cauza vârstei.

”Era frig, trebuie să recunosc, iar medicii nu m-au lăsat pur și simplu să fac deplasarea, spunând ei că sunt prea în vârstă să merg atât de mult. Am încercat degeaba să le explic că nu contează anii din buletin, ci ceea ce simți în inimă, însă nu a fost chip să âi conving. Mă bucur că acum nimic nu mă împiedică să fac acest drum”, ne-a declarat domnul Predescu.

Venerabilul craiovean a mai spus că se gândește deja cu emoție la următoarea aniversare importantă, cea de  200 de ani de la Unire, pregătind de pe acum un discurs care să uimească audiența.

 

 

 

Autor