ÎPS Irineu avertizează: ”Pentru ca votul să fie cu succes, mergeți înainte și dați bani la biserică!”

Nimic fără Dumnezeu! Așa s-ar traduce mesajul ÎPS Irineu, din această dimineață. Mitropolitul Olteniei îi îndeamnă pe drept-credincioși să meargă la vot. Însă, pentru ca acesta să fie cu succes, să dea mai înainte bani la biserică.

” Dragi frați, dreptul nostru constituțional de a vota este un privilegiu. Pentru aceasta, vă îndemn să mergeți cu toții să vă exprimați dorința, prin vot. Înainte însă, deschideți ușa celei mai apropiate biserici. Dați un acatist, cumparați o lumânare-zece, puneți o sută de euro la cutia milei. Pentru ca votul dumneavoastră să fie cu succes si spor penru cel pe care l-ați votat”, a precizat mitropolitul Olteniei.

ÎPS a mai spus că, în particular, acatistele date astăzi îi vor proteja pe aleși de consilii locale potrivnice, dar și de procurorii DNA. ”Spuneți și o rugăciune, să nu îi împingă Necuratul la păcat, să fie tari la ispita banului public, căci acel ban numai al lui Dumnezeu este!. Și, evident, să construiască noi biserici pentru dumneavoastră, alegătorii. Așa să vă ajute Dumnezeu”, a mai spus ÎPS Irineu.

Autor