ÎPS Irineu face lumină în cazul jafului de la magazinul Mitropoliei: „Nu s-a furat niciun leu, banii stau mereu la mine”

Falsa informație conform căreia magazinul Mitropoliei Oltenia ar fi fost prădat de hoți, care ar fi plecat cu suma de 500 de lei, l-a înfuriat la culme pe Înalt Preasfințitul Irineu. ÎPS a ieșit, în această dimineață, cu o declarație care nu lasă loc de interpretări.

„Sunt numai minciuni! Nu s-a furat niciun leu de la magazin. Dumnezeu mi-e martor că nu știu ce se dorește prin această informație, care este departe de adevăr. Credeți că suntem amatori sau ceva? Lucrurile de valoare se țin în locuri sigure și sunt păzite de oamenii care le apreciază, cum sunt eu. Banii stau mereu la mine. Ei se află într-un seif corespunzător, dotat cu mai multe sisteme de securitate, aflat într-unul dintre cele 17 dormitoare pe care le am în umilul meu cămin”, a declarat Înalt Preasfințitul Irineu.

Totuși, Mitropolitul Olteniei a mărturisit că hoții n-au plecat cu mâna goală în urma jafului. „Ce-i drept, tâlharii au furat mai multe cruciulițe și iconițe. Însă pierderea nu e mare, nici măcar nu apucaseră să fie sfințite. Nu ne facem probleme, investiția va fi recuperată imediat ce vom vinde un singur exemplar”, a încheiat ÎPS Irineu.

Autor